Då det börjar närma sig halloween har jag några tips på olika bakverk med mera.
Spökmaränger
Sätt ugnen på 130 grader.
Vispa äggvitor i en torr bunke i ca 10 minuter. När det blir toppar och du kan vända bunken upp och ner är marängen klar. Spritsa ut spöken på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
Låt spökena svalna, smält sen lite mörk choklad och måla ögon på spökmarängerna med tandpetare eller en liten pensel.
- 3 st äggvitor
- 1,5-2 dl strösocker
- mörk choklad
Sätt ugnen på 130 grader.
Vispa äggvitor i en torr bunke i ca 10 minuter. När det blir toppar och du kan vända bunken upp och ner är marängen klar. Spritsa ut spöken på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
Låt spökena svalna, smält sen lite mörk choklad och måla ögon på spökmarängerna med tandpetare eller en liten pensel.

Halloween tårta
- Du börjar med att baka en vanlig prinsess tårta
- Istället för att använda rosa/grön marsipan ovanpå så tar du t.ex svart eller orange marsipan.
- När du är färdig med grunden till prinsess tårtan lägger du på överdraget (som är gjort utav marsipan)
- Dekorera sedan med t.ex halloween figurer (spöken, pumpa, häxa m.m.) Du kan forma marsipanen till några utav dom små figurerna. Vill du inte göra det kan du antingen köpa färdiga dekerationer eller använda dig utav en spritsyll med olika fyllningar och dekorera din tårta.



1 kommentarer
Sofia
15 Oct 2013 09:09
Längtar tills halloween det blir säkert att man bakar lite då med ! :D
Kommentera